Ponedjeljak , 15. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Zračni prijevoz / Zagrebački aerodrom u srpnju zabilježio 50% više teretnog prijevoza

Zagrebački aerodrom u srpnju zabilježio 50% više teretnog prijevoza

FreeImages.com

Zagrebački aerodrom zabilježio je u srpnju ove godine dosada najveći promet robe i pošte od skoro 1.15 milijuna kilograma, što je gotovo 50% više nego u istom mjesecu 2016, a najviše robe prevezla je aviokompanija “Emirates”.

Srpanj ove godine je za zagrebački aerodrom bio rekordan ne samo po broju putnika, nego i po najvećem prijevozi robe u povijesti zračne luke, a pošiljke koje su obrađene uglavnom su se sastojale od farmaceutskih proizvoda, informatičke opreme, lako kvarljive robe, te ostalih specijalnih pošiljaka tereta i poštanskih pošiljki.

S rekordnim srpanjskim prometom robe i pošte, zagrebački aerodrom je prvih sedam mjeseci 2017. godine zaključio s ukupno 5.064 tona tereta i 1.179 tona pošte.

Iz MZLZ (Međunarodna zračna luka Zagreb) ističu i da se kargo prijevoz odnosi na transport pošiljaka avionom koje su često velikih dimenzija i težine, vrlo su vrijedne ili su posebno osjetljive. Roba se prevozi u za to predviđenom posebnom dijelu zrakoplova koji se nalazi ispod prostora za putnike.

Izvor: Plutonlogistics.com

Također provjerite

Ryanair otkazuje 190 letova u petak zbog štrajka

DUBLIN – Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair objavio je da u petak otkazuje 190 letova zbog …