Ponedjeljak , 15. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Željeznički prijevoz / Uskoro regionalna željeznička cargo linija na relaciji Ljubljana-Beograd

Uskoro regionalna željeznička cargo linija na relaciji Ljubljana-Beograd

FreeImages.com

Predstavnici tvrtki “Slovenačke Željeznice Cargo”, “Hrvatske Željeznice Cargo”, “Srbija Kargo” i AGIT sastali su se 29.1. u Ljubljani. Tema sastanka bila je oživljavanje prijevoza robe na koridoru 10, preko pruga Slovenije, Hrvatske i Srbije i to od strane nacionalnih operatera. Cilj je da se pojedinačne pošiljke, koje se sada prevoze teretnim prijevozom, odnosno kamionima, vrate na prijevoz željeznicom, najavilo je poduzeće “Srbija Kargo” na svojoj web stranici.

Kako navode, to će biti veliki izazov, ali dobra međusobna suradnja ova tri prijevoznika, “SŽ Carga”, “HŽ Carga” i “Srbija Karga”, osigurane, kvalitetne i pouzdane usluge, kao i konkurentne cijene prijevoza, čine ove planove izuzetno optimističnim.

  • Planirano je da pilot projekt počne već od 1. ožujka ove godine, a da se kasnije, ovisno o pokazanom interesu klijenata i njihovih zahtjeva, radi na prilagođavanju i unaprijeđenju projekta, pa čak i uvođenju posebne linije, pod nazivom “Sava Express”, koji bi išao na relaciji Ljubljana Zalog- Beograd Ranžirna i obrnuto – navodi “Srbija Kargo”.

Izvor: Plutonlogistics.com

Također provjerite

Kineski vlasnici „Luke Zadar“ spremni su uložiti u obnovu Unske pruge

Iz Uprave „Luke Zadar“ u Gaženici, čiji je većinski vlasnik kineska firma „Luxury Real Estate“ …