Utorak , 16. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Pomorski prijevoz / U brodogradilištu Uljanik porinut luksuzni putnički brod za polarna istraživanja Domaće kompanije

U brodogradilištu Uljanik porinut luksuzni putnički brod za polarna istraživanja Domaće kompanije

FreeImages.com

S navoza brodogradilišta Uljanik u more je porinut luksuzni putnički brod za polarna istraživanja (Polar Discovery Passenger Vessel).

Riječ je o superluksuznom brodu “Scenic Eclipse” koji će s posadom moći prihvatiti 409 osoba, a namijenjen je plovidbi svim morima, uključujući i polarna i tropska područja, za što je i specijalno opremljen.

“Posebno je ‘ojačan’ ne bi li se prilagodio plovidbi u otežanim vremenskim uvjetima i zaleđenim morima te zadovoljava visoke ekološke standarde. U svojoj ponudi, među ostalim, ima mini podmornicu za podmorske avanture i čak dva helikoptera za istraživanje teško dostupnih područja”, ističu iz pulskog Uljanika i dodaju kako je to prvi putnički brod tog tipa u svijetu te prvi takav brod koji se gradi u Uljaniku u njegovoj dugogodišnjoj povijesti.

Ugovor za taj tehnički izazovan projekt Uljanik je potpisao s jednom od tvrtaka Scenic grupe čiji je vlasnik Glen Moroney.

Izvor: Poslovni.hr

Također provjerite

OT Logistics prodaje udjel u Luci Rijeka

RIJEKA – Ovih dana se neslužbeno može čuti kako poljski OT Logistics planira prodaju udjela …