Ponedjeljak , 23. srpanj 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / Turska se uključuje u izgradnju autoceste Sarajevo – Beograd

Turska se uključuje u izgradnju autoceste Sarajevo – Beograd

FreeImages.com

Turska se uključuje u realizaciju projekta izgradnje autoceste Sarajevo-Beograd, objavilo je ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije. Kako se navodi u priopćenju, ministrica Zorana Mihajlović i ministar prometa, pomorstva i komunikacija Turske Ahmet Arslan potpisat će tijekom posjete turskog predsjednika Erdogana Srbiji pismo o namjerama za jačanje i proširenje suradnje u području prometa i infrastrukture.

Turska je od samog početka podržavala ovaj projekt, a sada imamo i pismo o namjerama kojim se potvrđuje spremnost Turske da se aktivnije uključi u realizaciju ovog projekta. To znači da ćemo zajedno s Turskom definirati naredne korake u realizaciji ovog projekta – rekla je Mihajlović.

Dodaje da se ovim dokumentom ohrabruju investicije u transport i infrastrukturu zapadnog Balkana i potiče suradnja Srbije i Turske u području željezničkog, teretnog, zrakoplovnog i pomorskog prometa. Mihajlović podsjeća da se upravo u području infrastrukture Srbije i BiH ubrzano unaprijeđuju.

-Ovo nije prvi projekt koji Srbija realizira zajedno s BiH, ali će biti najveći do sada, poslije izgradnje mosta Ljubovija- Bratunac sa zajedničkim graničnim prijelazom, izgradnje vrtića i rekonstrukcije glavne ulice u Srebrenici i dogovora o zajedničkom održavanju mostova na Drini –  dodaje Mihajlović.

Podsjeća i  da je trasa ove autoceste kroz Srbiju poznata i da će se nastaviti na postojeću trasu Koridora 11, na dionicu od Preljine do Požege dužine 31 kilometar.

Od požege, preostaje još za izgraditi 60 km autoceste koja će ići preko Užica do Kotromana na granici s Republikom Srpskom. Prema prvim procjenama izgradnja ovog dijela autoceste vrijedna je oko 830 mil EUR – rekla je Mihajlović

Izvor: Logisticmagazin.com

Također provjerite

Most Čiovo je završen

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u srijedu da će se u …