Ponedjeljak , 23. srpanj 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / Tradicionalni susreti bosanskohercegovačkih međunarodnih cestovnih prijevoznika, Neum 2017

Tradicionalni susreti bosanskohercegovačkih međunarodnih cestovnih prijevoznika, Neum 2017

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa Ministarstvom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine organizira tradicionalne susrete bosanskohercegovačkih međunarodnih cestovnih prijevoznika putnika i tereta na temu „Aktualna kretanja u međunarodnom cestovnom prijevozu”.

Susreti se idrćava 5. i 6.10.2017. godine u hotelu “Grand” u Neumu.

U okviru susreta izlagat će se aktualne teme iz oblasti prijevoza, kako bi se uz konstruktivan dijalog prijevoznika, nadležnih organa i institucija, razgovaralo o najznačajnijim pitanjima i izazovima u ovoj oblasti, te pronašli mogući modeli za njihovo kvalitetno i efikasno rješavanje. Razmjena informacija i detektiranje otvorenih pitanja, kao i mogućih načina njihovog rješavanja je ideja vodilja susreta prijevoznika Bosne i Hercegovine.

Također, cilj susreta je upoznavanje prijevoznika sa aktuelnim dešavanjima, izazovima i očekivanjima u transportnoj oblasti, kako u Bosni i Hercegovini, tako i Europskoj uniji i zemljama u okruženju.

Ovim putem Vas pozivamo da uzmete učešće u radu na susretima bosanskohercegovačkih međunarodnih cestovnih prijevoznika i date svoj doprinos aktuelnim temama ovogodišnjih susreta.

Također provjerite

Most Čiovo je završen

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u srijedu da će se u …