Ponedjeljak , 15. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Željeznički prijevoz / Rekordan broj teretnih vlakova prometuje između Kine i Europe

Rekordan broj teretnih vlakova prometuje između Kine i Europe

FreeImages.com
PEKING – U protekloj godini je odrađeno ukupno 3 673 teretnih željezničkih linija između Europe i Kine, dvostruko više nego u 2016. te je premašena ukupna brojka od proteklih šest godina, rekao je Yan Pengcheng, glasnogovornik Komisije za nacionalni razvoj i reformu tijekom konferencije za medije.

Usluga, koja je inicirana u ožujku 2011. godine brzo se proširila te se očekuje da će u 2020. brojka narasti na 5 000 putovanja. Brže od pomorskog prijevoza ijeftinije od zračnog, kineske brze željezničke teretne linije sada svoje usluge pružaju 36 europskih gradova.

Uz širenje mreže, napori su usmjereni i u podizanje učinkovitosti dok se u isto vrijeme smanjuju troškovi. Yan je rekao da je za velik broj linija vrijeme putovanja smanjeno s više od 20 dana na manje od dva tjedna, i da su troškovi ponegdje smanjeni i za 40 posto.

“Kina će u 2018. nastaviti surađivati s relevantnim državama kako bi poboljšala kvalitetu i efikasnost usluge teretnih željezničkih linija između Kine i Europe, te kako bi izgradila kompetitivni međunarodni logistički brend,” rekao je.

Europska unija je u 2017. ostala najveći trgovinski partner Kine, te je obujam bilateralne trgovine narastao za 15,5 posto u usporedbi s godinom prije.

Izvor: Seebiz.eu

Također provjerite

Slovenija izbacila Mađarsku iz gradnje pruge Divača-Kopar

Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturu, najavila da će projekt provesti sami. Alenka Bratušek, bivša slovenska …