Ponedjeljak , 15. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Željeznički prijevoz / Prvi direktni teretni vlak iz Londona stigao u Kinu

Prvi direktni teretni vlak iz Londona stigao u Kinu

FreeImages.com

Prvi teretni vlak koji direktno povezuje London i Kinu stigao je u subotu na cilj nakon gotovo tri tjedna putovanja. Ova ruta bi trebala redovno povezivati dvije zemlje po uzoru na tradicionalni Put svile.

Kompozicija koja je krenula iz glavnog grada Velike Britanije ušla je u stanicu Yiwua, grada od dva milijuna stanovnika južno od Šangaja, nakon što je prošla Francuskom, Belgijom, Njemačkom, Poljskom, Bjelorusijom, Rusijom i Kazahstanom.

London je sada 15. europski grad koji nudi tu transportnu uslugu koja bi trebala biti jeftinija od avio- prijevoza, te brža od pomorskog, iako je vlaku koji je krenuo iz Londona trebalo dva dana više nego je bilo predviđeno.

Put London-Yiwu dug je više od 12.000 kilometara, drugi na svijetu nakon veze do Madrida, otvorene 2014.   Prošle godine je otvorena i veza s Lionom.

Te su veze dio inicijative “Novi putovi svile”, koju je 2014. pokrenuo kineski predsjednik Xi Jinping u nadi da će učvrstiti trgovinske odnose Kine s tradicionalnim klijentima, posebno u Zapadnoj Europi.

Preuzeto sa: Plutonlogistics.com

Također provjerite

Kineski vlasnici „Luke Zadar“ spremni su uložiti u obnovu Unske pruge

Iz Uprave „Luke Zadar“ u Gaženici, čiji je većinski vlasnik kineska firma „Luxury Real Estate“ …