Srijeda , 14. studeni 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / Prometni fakultet i Uber potpisali suradnju, radit će na rješavanju prometnih gužvi

Prometni fakultet i Uber potpisali suradnju, radit će na rješavanju prometnih gužvi

FAKULTET prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Uber potpisali su danas Memorandum o razumijevanju kojim su potvrdili suradnju na razvoju pametnih gradova, pitanjima rastuće globalne potražnje za dijeljenim uslugama mobilnosti i njihove važnosti za gradove i šire društvene zajednice.

Obje strane naglasile su kako su svjesne da je za jačanje kompetitivnosti hrvatske ekonomije i rješavanje prometnih problema iznimno važna razmjena znanja akademske zajednice i vodećih visokotehnoloških kompanija, kao i njihova suradnja. Stručnjaci s Fakulteta i iz Ubera zato će od sada, kako su naglasili, zajedno raditi na rješavanju prometnih gužvi i unapređenju načina kretanja kroz gradove, dijeljenju prijevoza i uspostavljanju pametnih gradova.

“Potpisani Memorandum o suradnji Fakulteta prometnih znanosti i Ubera potiče suradnju između akademske zajednice i gospodarstva. Fakultet prometnih znanosti kao visokoškolska i jedna od vodećih hrvatskih znanstveno-istraživačkih ustanova u području prometa kroz svoje studijske programe obrazuje i studente smjera gradski promet koji se podučavaju rješavanju problema urbane mobilnosti. Dobivene stipendije poslužit će studentima kao dodatna motivacija u osmišljavanju inovativnih rješenja za prometne izazove u urbanim sredinama”, kazao je Hrvoje Gold, dekan Fakulteta prometnih znanosti.

Gužve kao glavni problem u prometu

Iz Ubera su naglasili na problematiku prometnih gužvi.

“Uber i Fakultet prometnih znanosti zajedno će tražiti odgovore na prometne izazove koje imaju gradovi u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na prometne gužve koje su posljedica loše infrastrukture i organizacije prometa. Nastavit ćemo poticati razvoj tehnoloških inovacija iz područja mobilnosti i mlade intelektualce Fakulteta prometnih znanosti kojima ćemo dodijeliti deset stipendija”, kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Izvor: Index.hr

Također provjerite

Aktualna kretanja u međunarodnom cestovnom prijevozu, Zenica 2018.

Tradicionalne susrete bosanskohercegovačkih međunarodnih cestovnih prijevoznika AKTUELNA KRETANJA U MEĐUNARODNOM CESTOVNOM PRIJEVOZU 9. i 10. …