Ponedjeljak , 23. srpanj 2018.
Naslovna / Vijesti - Zračni prijevoz / Problem nam je Croatia Airlines, jeftinije je otići u London nego u Zagreb

Problem nam je Croatia Airlines, jeftinije je otići u London nego u Zagreb

FreeImages.com

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika kaže kako će 9 tisuća ljudi danas samo s kružnih putovanja posjetiti Dubrovnik, plus izleti, svi oni žele doći u povijesnu jezgru.

U razgovoru za N1 govori o rekordnim brojkama u sezoni, ali i nekim problemima.

“Na ulazima u grad smo uveli brojače, kada brojka prijeđe 8000 – pali se alarm. Želimo doći do 4000 gostiju dnevno s kružnih putovanja, tada ćemo moći pružiti kvalitetniju uslugu nego kada je u gradu više gostiju”, kaže gradonačelnik. .

Na pitanje koliko Grad brine za socijalno osjetljive skupine, gradonačelnik kaže da im nude besplatni javni prijevoz, osiguvaraju prostor za život onima koji to sami nisu u mogućnosti do subvencija na mirovine.

“Mi smo grad koji je odsječen od matice zemlje, u tijeku turističke sezone zbog gužve na cestama je nemoguća komunikacija do Splita, a gorući problem je Croatia Airlines jer ne pronalazimo zajednički jezik, cijene dižu u nebo. Ispada da je jeftinije otići u London nego u Zagreb. O tome smo nedavno razgovarali i s premijerom. Dubrovnik je jedini grad koji je odsječen od matice zemlje. Vjerujem da će Pelješki most promijeniti kvalitetu našeg života i poboljšati komunikaciju s glavnim gradom i sa Splitom. S Pelješkim mostom bi mogli napokon normalno živjeti”, smatra Franković.

Preuzeto sa: Poslovni.hr

Također provjerite

Na hrvatski otok sletio najveći zrakoplov u povijesti te zračne luke

Tonći Peović, direktor Zračne luke Brač, objavio je kako je na Aerodrom Brač, uslijed ispadanja …