Srijeda , 14. studeni 2018.
Naslovna / Vijesti - Željeznički prijevoz / Prijevoz robe željeznicom nastavlja rasti

Prijevoz robe željeznicom nastavlja rasti

ZAGREB – U drugom tromjesečju ove godine teretni željeznički prijevoznici prevezli su 12 posto više robe nego u istom razdoblju lani, odnosno 19 posto više nego u prethodnom tromjesečju, priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Na tržištu prijevoza robe željeznicom u Hrvatskoj je u drugom tromjesečju bilo aktivno šest teretnih željezničkih prijevoznika, a povećanje prevezene robe nastavak je višemjesečnog trenda.

U drugom tromjesečju uočava se lagani pad ukupnih tonskih kilometara od 1,2 posto, ali novi teretni prijevoznici i dalje bilježe rast ostvarivši 44 posto više tonskih kilometara u odnosu na isto razdoblje 2017. godinu, kaže se u priopćenju.

Vlak-kilometri ostali su na razini drugog tromjesečja 2017., no u odnosu na prvo tromjesečje 2018. povećani su za 3 posto.
Putnički prijevoznik i lagano raste, za tri posto u broju prevezenih putnika u odnosu na isto tromjesečje 2017. godine i jedan posto u odnosu na prethodno tromjesečje.

Kada se putnički prijevoz promatra kroz ostvarene putničke kilometre, oni su viši za jedan posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine i osam posto viši u odnosu na prethodno tromjesečje, pokazuju HAKOM-ovi podaci.

Izvor: Seebiz.eu

Također provjerite

Vlakovi bez vozača u Francuskoj od 2023. godine

Francuska državna željeznička tvrtka SNCF objavila je da želi  do 2023. uvesti u upotrebu vlakove bez vozača. …