Srijeda , 14. studeni 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / Povećanje cijena transporta u Srbiji

Povećanje cijena transporta u Srbiji

Poslovno udruženje „Međunarodni transport“ organiralo je dva sastanka s logističkim kućama i s uvoznicima/izvoznicima.

– Razlog održavanja sastanka bio je da se korisnicima prijevoza pokaže da je srpski međunarodni transport došao u situaciju da su mnoga vozila parkirana, da su troškovi kamionskog transporta enormno porasli za kratko vrijeme, kao i da uz ostale probleme, problem nedostatka profesionalnih vozača uzima svoj danak – navode u tom udruženju.

Prijedlog je da u sljedećem koraku prijevoznici izrade troškovnik prijevoza koji će svima pokazati troškove puta po destinacijama prema različitim zemljama.

– To bi svima bila smjernica –koliko prijevoznika košta, a što je unaprijed poznato, da bi se jedan prijevoz obavio. Ovo ne bi bio cjenovnik prijevoza već detaljan prikaz troškova prijevoza. Ovo će predstavljati dobru osnovu za daljnji razgovor sa svima koji ugovaraju velike brojeve prijevoza da znaju da kada ugovaraju cijene na godišnjim tenderima, moraju biti upoznati s realnim troškovima jednog prijevoza – kažu u Udruženju.

Ujedno, traži se i povećanje cijena prijevoza koje je neophodno kako bi se eventualno spriječio daljnji odljev radne snage.

– Srpsko gospodarstvo se prirodno oslanja na srpski teretni transport jer, kao svugdje u svijetu, to predstavlja najjeftiniji i najsigurniji transport srpske robe (u uvozu i izvozu). Ukoliko dođe do kraha srpske transportne privrede, neminovno će doći do poskupljenja srpske robe što će pored težeg plasmana naše robe utjecati i na skuplje proizvode za srpske građane – navode u Udruženju.

Izvor: Plutonlogistics.com

Također provjerite

Za spoj ‘Sanaderova čvora’ sa Splitom 870 milijuna kuna

Ukupni su prihodi Hrvatskih cesta za 2018. izmjenama i dopunama plana smanjeni s 2,66 na …