Utorak , 25. rujan 2018.
Naslovna / Vijesti - Željeznički prijevoz / Pokrenuta nova željeznička linija od Finske do Kine

Pokrenuta nova željeznička linija od Finske do Kine

FreeImages.com

Prvi kontenjerski vlak na ruti Finska-Kina krenuo je 10. studenog. Servis nazvan Railgate Finland, Kouvola-China Express prometuje od nove željezničke stanice Finske do grada Xi’an u Kini.

Transport robe preko grada Kuovole skratit će dosadašnji put za 2.000 km. Rutom upravlja KTZ Express, pružatelj usluga transporta i logistike u Kazahstanskoj željeznici. Zahvaljujući brzini nove rute, vlak omogućava i transport robe u  hladnom režimu, kao i prijevoz sezonskih proizvoda i proizvoda koji zahtijevaju posebne uvjete.

Tvrtka Kuovola Innovation Oy u suradnji s gradom Kouvola, i lokalnim i međunarodnim privrednicima i partnerima aktivno je razvijala ovaj transportni koridor od 2013. godine.

-Railgate Finland, Kuovola – China Express otvoriti će nove poslovne mogućnosti za potpuno nove grupe proizvoda za koje je zračni prijevoz preskup, a pomorski transport prespor. Pored Kine, transportni koridor doprinosi Japanu, Australiji i Južnoj Koreji, a utječe i na uvoz u Europu i nordijske zemlje – rekao je Martti Husu, generalni direktor tvrtke Kuovola Innovation Oy.

Izvor: Plutonlogistics.com

Također provjerite

Vlakovi bez vozača u Francuskoj od 2023. godine

Francuska državna željeznička tvrtka SNCF objavila je da želi  do 2023. uvesti u upotrebu vlakove bez vozača. …