Utorak , 20. veljača 2018.
Naslovna / Vijesti - Zračni prijevoz / Otklonjena i posljednja prepreka: 400 milijuna eura za novi aerodrom u Stankovcima

Otklonjena i posljednja prepreka: 400 milijuna eura za novi aerodrom u Stankovcima

FreeImages.com

Aerodrom u Stankovcima projekt je i ideja poduzetnika iz Sesveta Josipa Crnčevića, stara devet godina.

Čini se kako priča s izgradnjom aerodroma u Stankovcima napokon dobiva svoj epilog. Naime, Ministarstvo državne imovine objavilo je u petak poziv za podnošenje ponuda za kupnju 12 nekretnina u državnom vlasništvu. Kako piše Zadarski list, među njima je i kompleks zemljišta u Stankovcima na kojem bi se, prema prostornom planu Zadarske županije, trebao graditi aerodrom.

– Mogu reći da će to biti nova turistička ponuda za Zadarsku i Šibensko kninsku županiju, jer smo mi na nekoj sredini. Naime, riječ je o bogatoj klijenteli, ljudima koji dolaze privatnim avionima. Za naš kraj to znači otvaranje novih radnih mjesta, što jako puno znači, rekao je načelnik Općine Stankovci Željko Baradić. Početna cijena je 11,5 milijuna, uz učešće 500.000 kuna.

Aerodrom u Stankovcima projekt je i ideja poduzetnika iz Sesveta Josipa Crnčevića, stara devet godina, a prema najavama gradnja aerodroma i grada bila bi “teška” 400 milijuna eura. Najveća prepreka njegovom ostvarenju bilo je upravo državno zemljište do kojeg investitor nije mogao, a ovim je natječajem i ona otklonjena. Za projekt je već ishodovana i lokacijska dozvola.

Izvor: Poslovni.hr

Također provjerite

“Situacija u Croatia Airlinesu je zabrinjavajuće loša”

Izvijestio je to član Izvršnog odbora Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP) pilot Ivan Šimundić. Izaslanstvo …