Utorak , 16. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / Od 1. listopada obvezno praćenje pojedinih vrsta prijevoza u Poljskoj

Od 1. listopada obvezno praćenje pojedinih vrsta prijevoza u Poljskoj

Prilikom prijevoza osjetljivih tereta koji od ranije podlježe obvezi najave u Poljskoj, od 1. listopada 2018. godine prijevoznici će biti obvezni prosljeđivati geo-lokacijske podatke o kretanju tereta. U tromjesečnom prijelaznom periodu tijekom kojega neće biti izricane kazne, prijevoznici i njihovi vozači moraju se prilagoditi novim pravilima.

U travnju ove godine poljski nadležni organi osigurali su odgovarajući interface preko kojeg će prijevoznici biti u mogućnosti slati geo-lokacijske podatke o kretanju tereta na teritoriju Poljske. Nadležni su pripremili i besplatnu aplikaciju za prijenos geo-lokacijskih podataka – SENT GEO Driver’s App za androide ili tablete, koju je moguće preuzeti sa Google Play. Ova aplikacija je namijenjena onim prijevoznicima koji ne prate svoja vozila ili ne žele koristiti svoj sistem za praćenje (eksterni lokacijski sistem) za slanje geo-lokacijskih podataka.

Predviđene kazne u slučaju kršenja odredbi u vezi slanja geo-lokacisjkih podataka o prijevozu tereta su 10.000 PLN za prijevoznike i 5.000-7.500 PLN za vozače.

Izvor: Kancelarija Ivanović

Također provjerite

F-Vision – „Ford Trucks“ predstavio koncept autonomnog tegljača budućnosti

„Ford Trucks“ je predstavio „F-Vision“ koncept autonomnog tegljača budućnosti. Iako se ne radi o pravom …