Utorak , 25. rujan 2018.
Naslovna / Vijesti - Ekonomija / Njemačka bez poreza na zračni promet poželjnija

Njemačka bez poreza na zračni promet poželjnija

FreeImages.com

Ukidanje donosi 67 mlrd. eura u 12 godina.

Ukidanje njemačkog poreza u zračnom prometu putnika poduprlo bi njemačko gospodarstvo za ukupno 67 milijardi eura u idućih 12 godina, pokazala je studija PricewaterhouseCoopersa (PwC).

Studija je izrađena na zahtjev lobističkog udruženja u zrakoplovstvu A4E, a tiče se poreza u zračnom putničkom prometu koji se primjenjuje na odlazne putnike s njemačkih aerodroma, uz izuzetak onih u tranzitu.

U izvješću se navodi da bi ukidanje toga poreza Njemačku učinilo poželjnijim odredištem za putovanja, generirajući joj godišnje 1,08 milijardi eura putem neizravnih poreza, čime bi se i više nego nadoknadili izgubljeni prihodi u proračunu u slučaju ukidanja poreza.

Njemačka je 2011. uvela namet u zračnom putničkom prometu kako bi godišnje namaknula približno milijardu eura, u sklopu proračunskih mjera vrijednih desetine milijardi eura koje su uvedene zbog globalne financijske krize. “Ukidanjem svih nameta u putničkom zračnom prometu broj putnika bi se do 2020. povećao za više od 24,6 milijuna, od kojih više od polovine čine turisti”, kazao je izvršni direktor u A4E Thomas Reynaert.

Također provjerite

Poskupjeli gotovo svi novi automobili u Hrvatskoj

ZAGREB – Gotovo su svi novi automobili u Hrvatskoj od 1. rujna skuplji zbog novog postupka homologacije …