Utorak , 25. rujan 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / Most Čiovo je završen

Most Čiovo je završen

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u srijedu da će se u sljedećih nekoliko dana za promet otvoriti most Čiovo jer se uporabna dozvola očekuje sutra ili prekosutra.

“Most Čiovo je gotov i sada su u tijeku aktivnosti tehničkog pregleda, a to ide jako dobro te se uporabna dozvola očekuje sutra ili prekosutra, a nakon toga ćemo otvoriti most”, rekao je ministar Butković u srijedu u Splitu sudjelujući na okruglom stolu “Ljetni prometni izazovi u turističkim gradovima”.

Dodao je kako se još jedanput ispričava svima koji su čekali završetak gradnje tog mosta zbog teškoća s ranijim izvođačem radova.

On ja naglasio kako je splitsko područje u odnosu prema ostalim turističkim mjestima na Jadranu najopterećenije prometnim gužvama.

“Postoje prometne poteškoće u Dubrovniku, Šibeniku i Zadru, gdje turisti dolaze u velikom broju, ali problem prometnih gužvi je izrazit i najveći u Splitu”, rekao je Butković.

Podsjetio je da je vlada na sjednici u Splitu 4. svibnja ove godine donijela odluke o infrastrukturnim projektima u Splitsko-dalmatinskoj županiji kojima bi se riješio problem prometnih gužvi te da su pokrenute aktivnosti na pripremi dokumentacije za te projekte. S tim u vezi ministar Butković istaknuo je potrebu prometnog spajanja splitskog područja s državnom cestom 8 kroz tunel Kozjak, izgradnju splitske obilaznice u smjeru boljeg povezivanja s Omišem te povezivanje željezničkom prugom splitske zračne s trajektnom lukom.

“Splitska zračna luka ima godišnji promet oko tri milijuna putnika i polako po prometu sustiže zagrebačku zračnu luku te je njezino povezivanje željeznicom s trajektnom lukom zanimljiv projekt koji može dobiti ‘zeleno svjetlo’ za sredstava iz fondova Europske unije”, rekao je Butković.

Izvor: Index.hr

Također provjerite

Ništa od nove autoceste Banja Luka-Prijedor

Kineski CSI traži jamstvo da će godišnje zaraditi 30 milijuna eura od cestarine. Iako je …