Utorak , 25. rujan 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / Korisne aplikacije za vozače koje mogu spriječiti nesreću ili spasiti život

Korisne aplikacije za vozače koje mogu spriječiti nesreću ili spasiti život

FreeImages.com

Komuniciranje je primarna funkcija mobilnih telefona. Ipak, današnja tehnologija nudi mnogo više, uključujući načine podizanja sigurnosti na cesti. Predstavljamo vam nekoliko aplikacija koje bi mogle biti korisne vozačima.

 

AutoGuard Dash Cam- je aplikacija koji prati zadanu trasu vozila, te očitava parametre, poput brzine. Mobilni uređaj naslonjen na prednje staklo obilježava smetnje na cesti, uzima fotografije i snima nesreće. Može se preuzeti besplatno, a plaćena verzija nudi dodatne pogodnosti.

TruckDriver.eu – obavještava druge vozače o zdravstvenim problemima unesrećenog vozača, poput padanja u nesvijest.  Nakon što se dogodi incident, on se automatski  generira u zajedničku bazu gdje drugi vozači mogu vidjeti što se dogodilo. Kada netko zove u pomoć, drugi vozači će biti obavješteni da se nešto dogodilo. Točna lokacija unesrećene osobe biti će prikazana na mapi.  Zahvaljujući ovome, unesrećena osoba može biti sigurna da će pomoć stići ubrzo.

 

iOnRoad – Upozorava na nesreće i pomaže u vožnji. Vizualni radar locira objekte ispred vozila, a u isto vrijeme mjeri brzinu uz pomoć senzora. Kada se vozilo približi opasnosti, pojavljuje se audiovizualno upozorenje.

ICE Card – je aplikacija za hitne situacije. Budući da ima jednostavno sučelje. poziv u pomoć moguće je uspostaviti uz jedan pritisak na ekran. U situacijama opasnim po život, ova aplikacija daje podatke hitnoj pomoći, poput krvne grupe, alergija, kroničnih oboljenja itd…

Izvor: Trans.info

Također provjerite

Ništa od nove autoceste Banja Luka-Prijedor

Kineski CSI traži jamstvo da će godišnje zaraditi 30 milijuna eura od cestarine. Iako je …