Srijeda , 14. studeni 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / Kompanija zapošljava 10.000 vozača kamiona, u planu dupliranje posade!

Kompanija zapošljava 10.000 vozača kamiona, u planu dupliranje posade!

Dok se većina Europskih tržišta suočava sa ozbiljnim problemom zbog nedostatka profesionalnih vozača, litvanski transportni gigant je angažirao 10.000 vozača. I ne samo to, firma je najavila zapošljavanje još 10.000 vozača u naredne tri godine.

Početkom godine, „samo“ 8.000 zaposlenih radilo je za kompaniju, ali je u petak, 3. kolovoza, „Girteka“ službeno unajmila 10.000. vozača. Vozni park litvanskog prevoznika povećao se na 5.000 kamiona i 5,5 tisuća prikolica. Međutim, najinteresantnije su ambicije „Girteke“, jer do 2021. godine firma planira udvosturčiti broj vozača.

– Do 2021. godine imamo jasan cilj – povećati vozni park na 10.000 kamiona i broj zaposlenih vozača do 20.000 – rekao je Edvardas Liachovičius, generalni direktor „Girteka Logistics“.

Koja je tajna ovakvog uspeha?

„Girteka“ je 2017. godine imala organski rast od 30%. Prema mišljenju eksperata, „Girteka“ je uspela zahvaljujući jedinstvenom, razvijenom poslovnom modelu.

– Naš poslovni model se značajno razlikuje od naših konkurenata, kao što su DSV, „DB Schenker“, DHL ili „Kuhne & Nagel“. Imamo vlastitu flotu i zapošljavamo naše profesionalne vozače – naglašava Kristian Kaas Mortensen, menadžer komunikacija u firmi „Girteka“.

Iako su planovi „Girteka“ impresivni, firma priznaje da se bori i sa problemom brzog rasta operativnih troškova. Prema riječima predstavnika kompanije, mnogi faktori utječu na povećanje troškova. Najvažniji izazovi u poslovanju su intenzivno zapošljavanje vozača, plaće, zakonske promjene u EU, reguliranje uvjeta rada, kao i povećanje cjena goriva.

Izvor: Plutonlogistics.com

Također provjerite

Za spoj ‘Sanaderova čvora’ sa Splitom 870 milijuna kuna

Ukupni su prihodi Hrvatskih cesta za 2018. izmjenama i dopunama plana smanjeni s 2,66 na …