Ponedjeljak , 15. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Ekonomija / GLS preuzima španjolsku transportnu kompaniju

GLS preuzima španjolsku transportnu kompaniju

FreeImages.com

Nizozemska grupa General Logistics Systems B.V. (GLS) objavila je stjecanje španjolske kurirske tvrtke Redyser Transporte za iznos od 16.5 milijuna eura. Redyser je tvrtka specijalizirana za brzu isporuku.

  • Stjecanje Redysera pridonijet će proširenju nacionalne ponude GLS Španjolske i ojačat će svoju poziciju kao druga po veličini španjolska mreža za brzu poštu, koju je tvrtka stekla nakon prijašnje akvizicije ASM Transporte Urgente u lipnju 2016. godine, obavještava GLS u priopćenju za javnost.

Redyser je dobavljač iz segmenta ekspresne dostave koji godišnje obavlja oko 14 milijuna isporuka. Tvrtka sa sjedištem u Murciu osnovana je 1991. godine i djeluje putem mreže od preko 200 agencija i franšiza te 12 vlastitih poslovnica u najvećim španjolskim gradovima.

Prema dnevnom listu “La Vanguardia” prošlogodišnji promet tvrtke dosegnuo je cca. 45 milijuna eura.

  • Nakon uspjeha postignutog akvizicijom ASM Transport, Redyser će ojačati strategiju razvoja i širenja utjecaja na ključna tržišta”, naglašava Rico Black, predsjednik uprave GLS-a.

General Logistics Systems BV (GLS) pruža usluge za više od 270.000 klijenata. Tvrtka posjeduje više od 70 centralnih i regionalnih centara za sortiranje i preko 1000 podružnica. U financijskoj godini 2016/2017 iznos prihoda GLS-a iznosio je 2.5 milijardi eura.

Izvor: trans.info

Također provjerite

Odabrana kompanija koja će izraditi projekt sanacije Krčkog mosta

Autocesta Rijeka-Zagreb izabrala najpovoljnijeg ponuđača za opsežan posao. Institut IGH, kompanija koja se bavi istraživanjem …