Utorak , 16. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / F-Vision – „Ford Trucks“ predstavio koncept autonomnog tegljača budućnosti

F-Vision – „Ford Trucks“ predstavio koncept autonomnog tegljača budućnosti

Ford Trucks“ je predstavio „F-Vision“ koncept autonomnog tegljača budućnosti. Iako se ne radi o pravom vozilu već maketi, „Ford Trucks“ je objavio kako se radi o viziji autonomnog tegljača s četvrtim nivoom autonomne vožnje (ima ih ukupno pet), što znači da u većini slučajeva može funkcionirati samostalno.

Pogon je, naravno, električni uz sve uobičajene sisteme povezanosti. Tu su i ostala uobičajena riješenja poput kamera umjesto retrovizora, naglašena aerodinamika, kao i vrata koja su savršeno ugrađena u zid kabine. Korišteni su laki materijali, a „Ford Trucks“ je istaknuo kako je dizajn inspiriran Marvelovim super herojima.

Predstavljanje „F-Vision“ modela pokrenulo je diskusiju među vozačima. Futuristička vizija vozila koja liči na Robocopovu glavu podijelila je prijevoznike. Ubrzo nakon toga, „Ford“ je objavio film u kojem se može vidjeti „F-Vision“ u akciji.

„Ford“ nije otkrio više tehničkih detalja. Još nije poznato kolika je snaga motora ovog modela i koju duljinu će tegljać moći preći s jednim punjenjem.

Izvor: Plutonlogistics.com

Također provjerite

Od 1. listopada obvezno praćenje pojedinih vrsta prijevoza u Poljskoj

Prilikom prijevoza osjetljivih tereta koji od ranije podlježe obvezi najave u Poljskoj, od 1. listopada …