Ponedjeljak , 15. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Zračni prijevoz / Eurocontrol upozorava aviokompanije na moguće zračne udare u Siriji

Eurocontrol upozorava aviokompanije na moguće zračne udare u Siriji

FreeImages.com

Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe Eurocontrol u utorak je upozorila aviokompanije da budu na oprezu u istočnom Sredozemlju zbog mogućih zračnih udara u Siriji u slijedeća 72 sata.

Eurocontrol je rekao kako bi u tom periodu mogli biti upotrijebljeni projektili zrak-zemlja kao i/ili krstareći projektili te da postoji mogućnost povremenih ometanja opreme za radio navigaciju.

Rusija i Sjedinjene Države sporile su se u utorak u Ujedinjenim narodima oko uporabe kemijskog oružja u Siriji, a Washington i njegovi saveznici razmatrali su da li da izvrše udar na snage predsjednika Bashara al-Assada zbog kako se sumnja napada otrovnim plinom prošlog vikenda.

– Treba pažljivo razmisliti kada se planiraju letovi u području istočnog Sredozemlja i Nikozijskog područja letnih informacija, rekla je agencija na svojoj internetskoj stranici glede navedenih područja zračnog prostora ne navodeći izvor moguće opasnosti.

Eurocontrol u svom upozorenju je naveo dokument Europske agencije za zrakoplovnu sigurnost, europskog regulatora sigurnosti civilnog zrakoplovstva.

Izvor: lider.media

Također provjerite

Ryanair otkazuje 190 letova u petak zbog štrajka

DUBLIN – Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair objavio je da u petak otkazuje 190 letova zbog …