Ponedjeljak , 23. srpanj 2018.
Naslovna / Vijesti - Željeznički prijevoz / EU ulaže 145 milijuna eura u rekonstrukciju pruge Križevaci-Dugo Selo

EU ulaže 145 milijuna eura u rekonstrukciju pruge Križevaci-Dugo Selo

FreeImages.com

Iz kohezijskih je fondova uloženo 145 milijuna eura u poboljšavanje željezničke veze između Križevaca i Dugog sela. Ta je dionica dio Mediteranskog koridora transeuropske transportne mreže (TEN-T), koji na regionalnoj razini Hrvatsku povezuje s Mađarskom i Slovenijom, a na europskoj razini vodi od Španjolske do ukrajinske granice, povezujući tako južnu i istočnu Europu.

– EU financira kvalitetne prometne veze u Hrvatskoj i susjednim državama u kontekstu strateške paneuropske prometne mreže. Ovaj će projekt, koji promovira mobilnost unutar države, olakšati prijevoz robe i pomoći turizmu, čime će izravno pridonijeti hrvatskom gospodarskom rastu, izjavila je povjerenica za regionalnu politiku, Corina Crețu.

Projekt se sastoji od obnove pruge između dva grada, uključujući izgradnju drugog kolosijeka, radova na kolodvorima, modernizacije telekomunikacijskog i signalno-sigurnosnih sustava i poboljšavanja cestovne infrastrukture uz prugu (mostovi, tuneli, ceste) radi boljeg pristupa željezničkoj mreži. Dodatne informacije o ulaganjima iz europskih fondova u Hrvatskoj možete naći na platformi otvorenih podataka.

Izvor: lider.media

Također provjerite

Obnova pruge Savski Marof – Kumrovec: Na tračnice bi ponovno mogao ‘zagorski cug’

Marin Štritof, načelnik Dubravice, lani je pokrenuo inicijativu za obnovu željezničke pruge Savski Marof – …