Utorak , 16. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Željeznički prijevoz / Brzi vlak na relaciji Peking-Moskva dovezao robu za 6 dana!

Brzi vlak na relaciji Peking-Moskva dovezao robu za 6 dana!

“RZD” Logisitics” je organizirao prvu uslugu brzog transporta između Pekigna i Moskve, u skladu sa sporazumom s Kineskom željezničkom korporacijom potpisanom u lipnju. Vlak je krenuo 21. srpnja, a stigao je 27. srpnja u Moskvu, na željezničku postaju Iaroslavski.

Roba za eletronsku trgovinu (Led lampe i kancelarijski materijal) je prevezena u vagonu za poštu i prtljagu putničkog vlaka. Na taj način je teret dostavljen željezničkim priejvozom iz Pekinga u Moskvu u roku od 6 dana, što je usporedivo sa zračnom dostavom, ali je jeftinije od te vrste isporuke.

Prmea sporazumu između Kine i Rusije “RZD Logistics” je odgovorni ruski operater, koji može koristiti usluge “Federal Passenger Company” i “China Railway Express” odgovorne za realizaciju određenih porejkata. U lipnju su Ruske željeznice i Kineska željeznička korporacija potpisale Memorandum o organizaciji brzih prekograničnih željezničkih pošiljki između Kine i Rusije-Europe.

Dvije strane su se složile da ujedine napore u razvoju tržišta tereta za redovne robne isporuke; razvoj logističkih usluga za maloprodajnu prekograničnu trgovinu i e-trgovinu, kao i usluge ekspresne isporuke tereta na relaciji Kina-Rusija-Europa.

Izvor: plutonlogistics.com

Također provjerite

Vlakovi bez vozača u Francuskoj od 2023. godine

Francuska državna željeznička tvrtka SNCF objavila je da želi  do 2023. uvesti u upotrebu vlakove bez vozača. …