Utorak , 25. rujan 2018.
Naslovna / Vijesti - Zračni prijevoz / British Airways pogođen hakerskim napadom, ugroženo je 380.000 transakcija

British Airways pogođen hakerskim napadom, ugroženo je 380.000 transakcija

LONDON – British Airways (BA) obavijestio je javnost u petak kako su njihova internetska stranica i mobilna aplikacija od 21. kolovoza do 5. rujna bile pogođene hakerskim napadom, te kako situaciju istražuju „kao hitan slučaj”, piše BBC.

Zrakoplovna tvrtka priopćila je kako su ugroženi financijski i osobni podaci njihovih korisnika. Pogođeno je 380.000 transakcija, no ukradeni podaci nisu uključivali pojedinosti o putovanjima ili putovnicama.

„Napad na stranicu je riješen i naša internetska stranica radi normalno. Obavijestili smo policiju i nadležna tijela”, navodi se u priopćenju tvrtke i dodaje kako su korisnici čiji su podaci hakirani kontaktirani u četvrtak navečer.

Iz tvrtke ističu i da se svatko tko vjeruje da je možda pogođen tim napadom obrati svojoj banci ili davatelju kreditnih kartica te potom slijedi njihove upute.

„Jako nam je žao zbog nemira koji je ova kriminalna aktivnost prouzročila. Zaštitu podataka naših korisnika shvaćamo ozbiljno”, poručio je Alex Cruz, predsjednik i izvršni direktor BA.

Zrakoplovna tvrtka je u petak u novinama objavila oglase s isprikom za nemir koji je prouzročio napad.

Nacionalna agencija za kriminal i Nacionalni centar za sigurnost na internetu potvrdili su da trenutno rade na procjeni incidenta.

Izvor: Seebiz.eu

Također provjerite

‘Franjo Tuđman’ obara rekorde, ali je u minusu 54 milijuna kuna

U MZLZ-u kažu da im je novi terminal ‘pomrsio račune’. Hrvatske zračne luke iz godine …