Ponedjeljak , 15. listopad 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / “Bosch” ispituje sustav koji će zadržavati kamione u traci (VIDEO)

“Bosch” ispituje sustav koji će zadržavati kamione u traci (VIDEO)

FreeImages.com

Bosch ispituje sustav za održavanje na cestovnim trakama kako bi vozači kamiona ostali centrirani tijekom vožnje na cesti. Električno upravljanje neće samo povećati sigurnost vozača na cesti, nego će im dati i veću kontrolu nad vozilom.

Servotwin iz Boscha je elektrohidraulički upravljački sustav koji dodaje električnu energiju volanu. Rad ovog sustava je vrlo jednostavan. Elektronska upravljačka jedinica u obliku ugrađenog računala prima podatke fotoaparata postavljenog visoko na registracijama vozila. Fotoaparat snima obilježene trake. Kada se vozač opasno počne približavati rubu ceste ili liniji koja dijeli trake, sustav će signalizirati prijetnju i usmjeriti kamion natrag u središte trake.

Još jedna prednost sustava je manja potrošnja goriva u odnosu na kamione koji koriste čisto hidraulični sustav upravljanja. Osim toga, sustav poboljšava manevriranje i održava udaljenost od prethodnog automobila. Izumitelji ističu kako je ovo još jedna u nizu ideja s ciljem poboljšanja sigurnosti vozača tijekom vožnjem

Test faza

Pozitivni komentari vozač koji su imali priliku koristiti sustav u osobnim automobilima ubrzali su Boschovu odluku o uvođenju Servotwina kamionima. Sustav instaliran u kamionima je trenutno u fazi ispitivanja. U razgovoru s trucks.com, Jason Roycht, potpredsjednik “Boscha” u Sjevernoj Americi, izjavio je da bi takvo riješenje postalo norma u roku od tri godine.

Izvor: Trans.info

Također provjerite

Od 1. listopada obvezno praćenje pojedinih vrsta prijevoza u Poljskoj

Prilikom prijevoza osjetljivih tereta koji od ranije podlježe obvezi najave u Poljskoj, od 1. listopada …