Četvrtak , 14. prosinac 2017.
Naslovna / Vijesti - Ekonomija / BMW obustavlja proizvodnju u tri zemlje zbog kašnjenja u isporuci dijelova

BMW obustavlja proizvodnju u tri zemlje zbog kašnjenja u isporuci dijelova

FreeImages.com

Njemački automobilski div BMW obustavit će u ponedjeljak proizvodnju u Kini i Južnoafričkoj Republici te u matičnoj Njemačkoj zbog kašnjenja isporuke dijelova.

Proizvodnja dva modela automobila u tvornici u Leipzigu bit će obustavljena u ponedjeljak, kazao je u nedjelju za novinsku agenciju dpa glasnogovornik kompanije.

Obustava proizvodnje predviđena je i u Rosslynu u Južnoafričkoj Republici, te u kineskom Šenjangu, dodao je glasnogovornik, navodeći kao razlog kašnjenje isporuke identičnog dijela.

Prema njemačkom informativnom portalu Focus Online, pravodobnu isporuku nije osigurao neimenovani dobavljač iz Italije.

Glasnogovornik BMW-a napominje da je kompanija oformila posebnu radnu skupinu za otklanjanje zastoja u opskrbi, dodajući kako bi se proizvodnja u spomenutim pogonima trebala normalizirati već u utorak.

Na zastoje u proizvodnji nadovezao se u posljednje vrijeme i problem opoziva više od 45 tisuća automobila u SAD-u zbog neočekivanog otvaranja vrata usred vožnje.

Njemački je div usprkos tome povećao neto dobit u prvom ovogodišnjem tromjesečju za 31 posto zahvaljujući snažnoj prodaji u Europi, SAD-u i Aziji.

Preuzeto sa: lider.media

Također provjerite

‘U 2017. potpisano 16 ugovora, iz EU fondova više od 8 milijardi kuna’

Nije želio licitirati o rokovima početka gradnje Pelješkog mosta, dok je za most kopno Čiovo …