Ponedjeljak , 23. srpanj 2018.
Naslovna / Vijesti - Cestovni prijevoz / Birajte put – čeka nas pakleni prometni vikend

Birajte put – čeka nas pakleni prometni vikend

FreeImages.com

HAK savjetuje da se za putovanje prema moru bira petak prijepodne ili subota navečer, a za povratak s mora nedjelja prijepodne

Ovog, udarnog turističkog vikenda očekuju se velike gužve na cestama u Hrvatskoj, a koje su počele još jučer kad se na graničnim prijelazima sa Srbijom čekalo i tri sata. U Hrvatskom autoklubu očekuju danas jak promet na autocesti A3 Bregana – Lipovac u smjeru istoka sa značajnim čekanjima na graničnim prijelazima sa Srbijom.

U subotu će biti vrhunac gužvi i u smjeru istoka i u smjeru mora, a čepovi se očekuju na naplati cestarine Zaprešić, na autocesti A3 Bregana – Lipovac, na naplati Sveta Helena, na naplati Rupa, a velike gužve će biti i između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 te na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko, Kolone i zastoji očekuju se i na istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija te na graničnim prijelazi sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. Gužvi će u subotu biti i duž Jadranske magistrale.
U HAK-u upozoravaju da subotnje gužve u smjeru mora počinju od 4 do 13 sati, a oko podneva počinje jačanje prometa u smjeru unutrašnjosti. U nedjelju pak najjači promet se očekuje tijekom poslijepodneva u smjeru unutrašnjosti s čekanjem na izlazu s autoceste u Lučkom, na autocesti Zagreb – Macelj u smjeru Macelja i na naplati Zagreb-istok u smjeru Zagreba. HAK savjetuje da se za putovanje prema moru bira petak prijepodne ili subotu u poslijepodne ili navečer, a za povratak s mora nedjelja prijepodne. Alternativa gužvama na autocesti prema moru je Lička magistrala.

Preuzeto sa: Večernji.hr

Također provjerite

Promjene u imenima goriva u državama Europske Unije

Direktiva EU 2014/94/ Europskog Parlamenta i Vijeća stupit će na snagu u listopadu ove godine. …