Srijeda , 14. studeni 2018.
Naslovna / Vijesti - Intermodalni prijevoz / 2. veljače, 2017. Multimodalni transport na „Putu svile“ – Koja riješenja nudi kompanija „Gebruder Weiss“?

2. veljače, 2017. Multimodalni transport na „Putu svile“ – Koja riješenja nudi kompanija „Gebruder Weiss“?

FreeImages.com

Ponovno oživljavanje nekadašnjeg „Puta svile“ kao transportne veze između Kine i Europe, prepoznala je i kompanija  „Gebruder Weiss“ koja se u proteklim godinama pozicionirala kako na kopnu, tako i u zraku i na moru.

Pod sloganom „Povezivanje Europe i Azije, na Putu svile„,  ova međunarodna transportna i logistička kompanija pruža informacije o svojoj cjelokupnoj ponudi usluga od Istanbula, preko Teherana i Ašhabada,  sve do Šangaja.

– Povezivanje  Europe i Azije postaje sve važnije našim klijentima. Iz tog razloga, investiramo i na tržištima Centralne Azije, neposredno,  u usluge i osoblje –  kaže Wolfgang Nisner, predsjednik Upravnog odbora firme „Gebruder Weiss“.

Kako navodi kompanija u priopćenju, privrednom rastu u Centralnoj Aziji u narednim godinama doprinijeti će naročito kineska infrastrukturna inicijativa ‘Jedan pojas, jedan put’. Time će se i za europske izvozne kompanije otvoriti atraktivna nova tržišta. Radi efikasnijeg povezivanja sa ovim regijama, „Gebruder Weiss“ nudi ne samo transport međunarodnim zračnim i pomorskim putevima, već i intermodalna riješenja za Kinu kao i zbirne pošiljke na Kavkaz i u Iran.

Zahvaljujući vlastitim filijalijama u Gruziji, Rusiji, Turskoj, Kazahstanu i Kini, „Gebruder Weiss“ kao ekspert za logistiku može  ponuditi jedinstvene i visoke standarde kvaliteta na licu mjesta.

– Mi smo logistički partner koji klijentima na raspolaganje stavlja strukture, kako bi omogućio besprijekorni protok robe prema ovim regijama –  kaže Wolfgang Nisner.

„Gebruder Weiss“ ima više od 6.000 zaposlenih, 150 vlastitih filijalija i godišnji prihod od 1,28 milijardi eura (2015.) i pripada vodećim transportnim i logističkim poduzećima u Europi.

Pod krovom „Gebruder Weiss Holding AG“ sa sjedištem u Lauterahu (Austrija) poduzeće pored svojih glavnih oblasti poslovanja cestovnog transporta, zračnog i pomorskog transporta robe, kao i logistike, obuhvaća i niz visoko specijaliziranih riješenja za određene djelatnosti i kćerki kompanija – među njima, između ostalog, i logistički consulting x|vise, tectraxx (specijalista za visokotehnološka poduzeća), inet-logistics (softverska riješenja za upravljanje transportom TMS), dicall (komunikacijska riješenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (željeznički transport) i servis za dostavu paketa „Gebruder Weiss“, suvlasnika austrijskog DPD.

Preuzeto sa: Plutonlogistics.com

Također provjerite

Austrijska željeznička obilaznica prema Italiji mogla bi smanjiti ulogu luke Koper

LJUBLJANA – Iako je po svom smještaju najpovoljnija tranzitna luka za srednjeuropske zemlje, Koper bi …